Nieuws

Count your Blessings, not your problems

Hoe je met de juiste instelling en wat interessante experimenten, alle tekortkom… Lees meer

Voldoende Slapen is net zo essentieel als Voeding!

Het belang van een flinke dosis aan Vitamine Zzz… Lees meer

Hoe jij je Motivatie Motor weer kan laten gieren!

Chaos, Hysterie, Paniek, Radeloosheid.. kortom.. je ziet het even niet meer zitt… Lees meer

Ben jij klaar voor een LifeStyle Lente Schoonmaak?

Laat je inspireren door deze 7 LifeStyle Lente Schoonmaak Acties De lente is i… Lees meer

GOOD MORNING! This is your wake-up call!

Fris en Fruitig uit je bed springen. Zie je het gebeuren?

Neem een voorsprong op de dag!

Waarom zou je?
Wie vroeg opstaat heeft meer productieve tijd tot zijn beschikking door een voorsprong op de dag!  

Meer productiviteit vanuit je vrije ochtend
‘s Ochtends vroeg slapen de meeste mensen nog, wat een soort ‘magische’ rust over het begin van de nieuwe dag  geeft. Geen afleiding, waardoor het eigenlijk een perfect moment is om tijd voor jezelf te nemen. Wanneer iedereen wakker begint te worden heb jij al heel wat gedaan.
Meer productiviteit vanuit je vrije ochtenden geeft je een voorsprong op de dag!

Een heldere reden
Om jezelf aan te leren een vroege vogel te worden helpt het om een goede reden te hebben om uit je spreekwoordelijke ‘nest’ te komen. Als ik je zou zeggen dat je morgenochtend om 5 uur op Schiphol moet staan om lekker op vakantie te kunnen durf ik te wedden dat je stipt op tijd bent. Herkenbaar? Lukt het ons opeens wel! Het zit dus heus wel in je! Dus: Plan iets concreets en belangrijks in de ochtend. Spreek met jezelf af dat je morgenochtend die sollicitatie de deur uit gaat doen, dat je de tijd neemt om je krulspelden in je haar te rollen, zodat je als een ware Diva de dag kan beginnen. Of spring van je bed zo je sportschoenen in en maak een flinke ochtendwandeling om nu eindelijk eens te werken aan die goede voornemens. Wie vroeg opstaat heeft meer tijd om zich ontspannen op te maken voor de dag. Je kinderen zonder gestress op tijd op school te laten komen en als je student bent je schooldag goed voorbereid in te gaan. Gebruik de ochtend om al je taken rustig te bekijken en te ordenen, planningen te maken, mailtjes te sturen, te schrijven, sporten, mediteren, nagels lakken, etc. Trakteer jezelf op een verse warme kop koffie of thee met de krant of ga lekker aan de slag terwijl de zon langzaam opkomt. Vroeg opstaan kan je een stuk effectiever maken doordat je simpelweg meer werktijd op je dag hebt en dus meer tijd voor jezelf creëert. Tegen de tijd dat de rest van de wereld wakker wordt en langzaam op gang komt heb jij de belangrijkste taken voor de dag al afgerond!


Vroeg opstaan is echt mogelijk!

Vroeger opstaan kun je jezelf aanleren. Zorg voor wat motivatie om de dag te beginnen en je zult merken dat na zo’n drie weken (misschien voor jou nog wel veel eerder!)  je gewend zult zijn aan je nieuwe ritme en kijk je zelfs uit naar een nieuwe vroege ochtend! Zo krijg je dit voor elkaar:
 
Ga eerder slapen
Opstaan is een uitdaging als je niet genoeg geslapen hebt. Daar kan een wekker niet tegenop. Zorg voor voldoende slaap door eerder naar je bed te gaan, zodat je de volgende morgen fluitend de vroege ochtend in gaat! Ieder mens heeft tussen de 6 en 9 uur aan slaap per dag nodig. Gemiddeld wordt uitgegaan van 8 uur slaap. Wanneer het belangrijk voor je is om vroeg op te staan moet je die tijd ergens vandaag halen. Dus… op tijd de oogjes dicht voor een frisse dagstart!

Wat als je niet op tijd in slaap kan komen?

Eet niet te laat. Het liefst niet meer na 20:00 uur. Drink dan zeker geen koffie meer, suikers of energiedrankjes. Wanneer je fit bent, heb je misschien ook wel minder slaap nodig. Weet hoe je moet ontspannen. Ga experimenteren met wat voor jou werkt om op een gezonde rustige manier de nacht in te gaan en vrij direct in slaap te komen.
 
Wat heb je nodig?
Zoek eerst uit hoeveel slaap je precies nodig hebt, en verplaats langzaam je nachtrust naar voren. Ga steeds iets vroeger naar bed, bijvoorbeeld 15 minuten eerder en sta iedere dag wat vroeger op met ook weer diezelfde 15 minuten eerder. Tot je je gewenste tijd van opstaan hebt bereikt. Zo geef je je lichaam de tijd om te wennen aan je nieuwe slaapritme.

Bouw een buffer in!
Is het opstaan echt een uitdaging zet je wekker dan vooruit en bouw een buffer in! Weet van jezelf hoeveel buffer je nodig hebt. Stel je moet 5:30 uur opstaan en je weet van jezelf een half uur nodig te hebben om werkelijk uit bed te komen, dan zet je je klok een half uur vooruit en je wektijd stel je in op 5:30 uur. Je houdt jezelf dan een beetje voor de gek, maar als dat nodig is om te wennen dan is dit een veilige manier. Denk niet te veel over deze constructie na, maar probeer het gewoon eens!

Sta op zodra de wekker gaat

Jawel, Snoozing-Time is over! Sta op zodra de wekker gaat en laat je gedachten je niet overhalen om te blijven liggen. Je kunt ervoor kiezen om je wekker aan de andere kant van de kamer te zetten. Dan moet je je bed wel uit om hem uit te zetten. Als je dan toch je bed al uit bent kun je net zo goed wakker blijven!
 
Don’t Think, but Drink!
Zet een glas of een bidon met water naast je bed en drink het op zodra de wekker gaat. Zo breng je snel je lichaam op gang. Heb je nog steeds moeite met vroeg opstaan? Laat dan je gordijnen een stukje open staan of maak gebruik van een wake-up light wekker. Zo went je lichaam alvast aan het daglicht en zul je makkelijker ontwaken.

Bekijk het van de zonnige kant
Je zal merken dat de volhouders onder ons zullen merken dat ze in een ritme komen. Veel mensen herkennen dit doordat ze voor de wekker wakker worden. Voor sommige mensen is het even afwijken van een vast ritme, zoals bijvoorbeeld in het weekend, al een reden om de maandagochtend niet uit bed te kunnen komen. Past dit bij jou dan is het voor jou dus prettig in de routine te blijven, dus ook in het weekend. Wie zaterdagochtend vroeg opstaat heeft veel aan zijn weekend!
Zo is het dan ook wel weer!

 
Voor meer inspiratie of vragen mail ons: info@ima-trainingenbegeleiding.nl