Nieuws

Count your Blessings, not your problems

Hoe je met de juiste instelling en wat interessante experimenten, alle tekortkom… Lees meer

Voldoende Slapen is net zo essentieel als Voeding!

Het belang van een flinke dosis aan Vitamine Zzz… Lees meer

Hoe jij je Motivatie Motor weer kan laten gieren!

Chaos, Hysterie, Paniek, Radeloosheid.. kortom.. je ziet het even niet meer zitt… Lees meer

Ben jij klaar voor een LifeStyle Lente Schoonmaak?

Laat je inspireren door deze 7 LifeStyle Lente Schoonmaak Acties De lente is i… Lees meer

Verdubbel je resultaat in minder tijd!

Een handje vol inspiratie, om sneller tot resultaat te komen, waardoor je meer tijd overhoudt. Sommige van ons hebben de gewoonte om meer tijd te besteden aan wat we moeten doen dan nodig is. We voelen ons soms slaven van al dat werk en die verplichtingen wat gedaan 'moet' worden. Doorbreek dit patroon vandaag nog!

1.    Aansturing van buitenaf

Als we iets voor een ander moeten doen, doen we het vaak sneller dan als we iets ‘belangrijks’ voor onszelf voor elkaar moeten krijgen. Als dit jouw manier van werken is, help je jezelf dus door iemand anders te beloven wat jij voor jezelf gaat doen. Betaal desnoods iemand om achter je broek aan te zitten. Kondig anderen aan wat je plannen zijn. Zorg dat je bepaalde verantwoordelijkheden voor jezelf inzet om in ‘Actie’ te komen en datgeen voor elkaar te krijgen wat nodig is.

2.    Kader je tijd in, je hebt nog wel wat beters te doen!

Heb het helder voor jezelf wanneer je klaar wilt zijn. Binnen vijf minuten, een uur, een dag, zes maanden, bedenk het maar. Herkenbaar is vaak dat als we drie weken de tijd krijgen om iets voor elkaar te krijgen, we vaak ook drie weken gebruiken om tot resultaat te komen. Zeker als je overspoelt wordt door perfectionisme, wat een mooie eigenschap kan zijn, maar ook een enorme belasting. Als je streven is om meer te doen in minder tijd en zo ook meer tijd voor andere zaken over te houden, lees dan verder…

3.    NUL Afleiding! Totale concentratie!

Ik probeer mijzelf er nog wel eens van te overtuigen dat ik beter werk als ik iets
op de achtergrond hoor, als een muziekje, de televisie aan of wat dan ook. Maar als ik heel eerlijk ben, maak ik het voor mijzelf vooral wat gezelliger en comfortabel. Zeker als ik iets niet leuk of lastig vind. De uitkomst is toch eigenlijk wel dat je er soms toch net even wat langer over doet om echt tot resultaat te komen. Dus niet tussendoor e-mailen, telefoneren, internetten, App-en, ‘Tweeten’, een drankje pakken of dan weer wat eten. Zorg dat je wat klaar hebt staan en doe het daarmee. Alleen een toiletbezoekje is toegestaan. Blijf volledig Gefocust! Probeer het eens 10 minuten op deze manier vol te houden, bouw het langzaam op naar 15.
Zie het als een uitdaging! Moet je voor een klus of boodschap naar buiten? 
Hou het kort en ‘to the point’. FOCUS! FOCUS! FOCUS!

4.    Geen ruimte voor paniek!

Klagen, er doorheen zitten, uitstellen, doen alsof het er niet is, gestrest raken, etc. Als je denkt dat het je gaat helpen, laat het dan maar gebeuren. Zo nee, neem een ‘Time-Out’ en pak de draad weer op! Succes!

5.    Geen “Ik Kan Het Niet Attitude!”

Dit is de motor van je acties: “Geloof in jezelf!” Je kan alles doen wat je maar wilt. Je bent geniaal!
Een Super Ster! Je bent de beste! Je bent niet meer te Stoppen! WHoee-Haaaaa!!! You are a Champion!
Dit klinkt allemaal misschien wat overdreven of onwennig, maar het punt is, dat je zelf kan kiezen hoe je jezelf hiervoor gaat motiveren.
Hou het vooral positief en spreek tegen jezelf zoals dat voor jou het beste werkt!